De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Controles tijdens de zwangerschap

Om jou het beste te ondersteunen kijken we (naast de verloop van je zwangerschap) ook goed naar wat er om je heen gebeurt. Je werk, thuissituatie en netwerk zijn belangrijk. Ze hebben niet alleen veel invloed op je zwangerschap, maar vooral ook op je leven na de geboorte van je kindje. We kijken daarom altijd naar de vrouw in haar geheel (holistische benadering). Hoe zit je in je vel? Welke mensen staan er om je heen om je te ondersteunen? Of te wel; welke ondersteuning heb jij van ons en eventueel anderen nodig om straks helemaal klaar te zijn voor de geboorte van je kind.

Eerste bezoek

Voor je eerste bezoek aan ons nemen we altijd uitgebreid de tijd om kennis met je te maken. Zodat wij jou goed leren kennen en jij ons. En we weten hoe we je in de toekomst het beste kunnen begeleiden en voorbereiden. We bespreken niet alleen je medische voorgeschiedenis, maar ook jouw ideeën over je zwangerschap en wat je van ons verwacht. Tevens komen de aanvullende onderzoeken zoals prenatale screening, echo’s en bloedonderzoek aan de orde.

Vervolgafspraken (15 min)

Bij vervolgbezoeken aan de praktijk bespreken we hoe het met je gaat, jouw ideeën over de bevalling en of je eventueel behoefte hebt aan wat extra ondersteuning. De medische controle die we dan doen bestaat uit: bloedonderzoek, bloeddrukcontrole, meten van de groei van de baarmoeder en luisteren naar het hartje van de baby.

Liever bekende, vertrouwde gezichten tijdens de eerste periode?

Vind je het niet prettig bij om telkens andere gezichten te zien? Dan kun je er bij ons voor kiezen om in de beginperiode van je zwangerschap bij één of twee van onze verloskundigen onder controle te staan. Ook al zien we je dan niet allemaal, we hebben wekelijks overleg waarin alle bijzonderheden nauwkeurig worden besproken. Hierdoor ben je er van verzekerd dat elke verloskundige maximaal is voorbereid op jouw bevalling!