De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Centering Pregnancy

Als je zwanger bent verandert er veel. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. Maar dat niet alleen. De zwangerschap is vaak ook een periode waarin je andere keuzes gaat maken.  Waar en hoe wil je bevallen? Welke voeding ga je je baby straks geven? Ga je meer of minder werken? Zo zijn er nog veel meer dingen waar je over moet nadenken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en de andere medische controles goed zijn.

Centering Pregnancy is een programma dat de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Daarnaast is er ook tijd om al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

Het eerste gesprek

Bij CenteringPregnancy vindt het eerste gesprek (intake) individueel plaats. Tijdens dit gesprek stelt de verloskundige gerichte vragen over bijvoorbeeld: je gezondheid, je leefstijl en de gezondheid van je partner en familieleden.

Na het eerste gesprek

De controles daarna worden niet meer individueel, maar met meerdere zwangere tegelijk aangeboden. Jullie zijn ongeveer allemaal tegelijk uitgerekend. Tijdens een sessie wordt de medische zorg, zoals controle van de bloeddruk en de groei van de baby, besproken. Daarna ga je in gesprek met vrouwen die hun zwangerschap allemaal op een andere manier kunnen ervaren en beleven. Hierin ondersteun je elkaar. De sessies vinden plaats in een groep van 8 tot 12 vrouwen.

Tijdens de sessies speel je zelf een grote rol in je eigen zorgproces: Je leert zelf je bloeddruk te meten, jezelf te wegen en je eigen dossier bij te houden.

Begeleiding

Een groep wordt begeleid door twee vaste personen dit zijn Martine of Nienke (verloskundige) en Frency of Nicole (praktijkassistente). Zij begeleiden jullie bij alle aspecten die in deze zwangerschap, aan de orde komen. Ook zullen er gastsprekers uitgenodigd worden tijdens deze bijeenkomsten. Dit kan een lactatiekundige, kraamverzorgster, bekkenfysiotherapeut of diëtiste zijn.

De bijeenkomsten vinden altijd plaats op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot aan het einde van je zwangerschap. De bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur per bijeenkomst. Dit is veel langer dan de individuele controles die gemiddeld 15 minuten duren.  Daardoor is de interactietijd tussen ons en jullie groter is en is het beter mogelijk meer en uitgebreider factoren te bespreken die van invloed zijn op de zwangerschap en de gezondheid van moeder en kind.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek de website van Centering Zorg of neem gerust contact met ons op.