De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

20 weken echo bij Liberis Libenter

Medische 20 weken echo (SEO) bij Liberis Libenter

Sinds januari 2019 kun je ook bij onze echopraktijk terecht voor de 20 weken echo (SEO). Ons team hebben we speciaal hiervoor uitgebreid met echoscopiste Marjan Hoftijzer, zij is gespecialiseerd in het maken van medische echo’s.

Voordat je besluit?

Het kan het soms zijn dat we iets signaleren waar je niet direct antwoord op kunt krijgen. Wees je ervan bewust dat meer weten soms ook een bepaalde invloed kan hebben op je zwangerschap en onzekerheden met zich kan meebrengen. Overleg van te voren dus goed met je partner en je verloskundige voordat je een beslissing neemt. Een 20 weken echo is namelijk niet verplicht. Kijk voor meer informatie op onze partnerpagina onder echo’s.

Wat onderzoeken we bij een 20 weken echo?

Het doel van een 20 weken echo is het opsporen van aangeboren lichamelijke afwijkingen. Daarnaast kijken we ook naar de ontwikkeling van organen, de groei van de baby, de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta. Het is goed je te realiseren dat veruit de meeste kinderen gezond geboren worden. Er bestaan ook afwijkingen die echoscopisch nog niet, of nooit zichtbaar zijn. Het is dus niet zo dat alle afwijkingen bij een 20 weken echo opgespoord kunnen worden. Het heeft de voorkeur om de echo in de 19e week uit te voeren om op tijd een passend beleid te kunnen maken bij een afwijkende uitslag.