De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Partners & info

Partners van Liberis Libenter

Hieronder vind je adressen, websites en een korte beschrijving van partners waar wij graag mee samenwerken. Klik op het + tekentje en het venster met informatie klapt naar beneden.

In de zwangerschap gebeurt er zo veel met je lijf en je geest en omdat je echt liever geen medicatie gebruikt in je zwangerschap kan acupunctuur voor heel veel zaken rondom zwangerschap en bevalling een hele goede oplossing bieden. Met Annelon hebben wij zeer goede contacten en ervaringen.

Als verloskundigen van Liberis Libenter staan wij voor regie van de zwangere zelf en wat is er mooier als een barende vrouw haar het meest op haar gemak en ontspannen voelt in warm water. Dit is zowel voor de moeder als het kind dan de meest optimale plek om de geboorte te laten plaatsvinden. Ook de ontsluitingsperiode is heerlijk om in een bad te laten plaats vinden dus heb je zelf een bad thuis dan is dit ook heerlijk. Wil je echt in bad bevallen dan is het handig om via onderstaande sites een bad te bestellen. Ook het MST, verloskamers heeft binnenkort een bad ter beschikking om in te bevallen.

Als je in je zwangerschap veel last hebt van bekkenpijn of (onder)rugklachten dan is het verstandig om op tijd (om erger te voorkomen) naar een bekkentherapeut te gaan. Met onderstaande hebben wij goede ervaringen en goede samenwerking.

Een goede voorbereiding op je borstvoedingsperiode na je zwangerschap geeft je veel inzichten in wat je te wachten staat en hoe het zal gaan. Dit geeft zoveel meerwaarde. De periode na een bevalling is al zo’n overweldigende periode met alles dat nieuw is en natuurlijk de vermoeidheid die je nog nooit hebt ervaren. Als je dan weet wat er in welke periode gaat gebeuren met je borstvoeding en hoe je hierop kan anticiperen geeft dit zoveel meer kans van slagen op je borstvoeding. Bovendien kan je dan ook gemakkelijker contact leggen met de lactatiekundige omdat je haar al kent voor je vragen in deze periode.

Websites met goede informatie over borstvoeding:

Borstkolven huren:

 • Borstvoedingscentrum Hengelo
 • Kraamvrouwen die bij kraamzorg Maartje hulp hebben kunnen daar een borstkolf huren
 • Liberis Libenter, via de dienstdoende verloskundige kan je een borstkolf huren.

Heb je nare herinneringen aan je vorige bevalling? Ben je zwanger en heb je angst voor de bevalling? Of heb je tijdens je zwangerschap ineens last van oude herinneringen die boven komen? Wat het ook is, ik help je graag verder zodat je weer vol vertrouwen deze bijzondere periode in durft te gaan.

Veel vrouwen en dus ook zwangeren vinden de weegschaal een onplezierig naar ding. Lydia ondersteunt vrouwen in de zwangerschap om bijvoorbeeld het gewicht niet te veel te laten oplopen in de zwangerschap. Maar ook kan ze je helpen om goede adviezen te geven als je heel erg misselijk bent tijdens je zwangerschap. Verder moeten sommige vrouwen goed letten op hun bloedsuikerspiegel. Met al dit soort vraagstukken kan je elke 14 dagen bij Lydia terecht bij ons op de praktijk.

 • Lydia van den Akker

Bij Tineke ben je op het goede adres voor homeopatische hulpverlening. Homeopathie is zeer geschikt om toe te passen in je zwangerschap omdat je echt liever geen medicatie wilt gebruiken als het ook op een andere manier kan.

Nienke en Martine zijn vanuit hun ervaring en interesse in hoe verschillend vrouwen bevallen in 2016 een docentenopleiding Hypnobirthing gaan doen. Naast hun werk als verloskundige zijn zij hier zo enthousiast over dat zij een aantal keren per jaar met een klein groepje van maximaal 5 koppels de hypnobirthing training geven.

 • Hypnobirthing Twente

Saskia en Thessa kennen wij al jaren! Al die jaren werken wij in zeer goed overleg en goede communicatie met elkaar.  Zwangeren die net iets meer bagage meenemen in deze zwangerschap om daar goed doorheen te rollen zijn bij hun op het goede adres.

Tijdens de bevalling worden wij geassisteerd door kraamverzorgenden van het partusteam. Maar ook in de periode na de bevalling. Een periode die voor velen een tijd is waar ze van te voren niet zo goed over nadenken, maar achteraf met 'lading' op terug kijken. Het is daarom belangrijk dat er een goede klik bestaat tussen de kraamverzorgende, jou en je gezin. Met de volgende organisaties hebben wij goede ervaring en samenwerking.

Veel klachten en kwaaltjes zijn goed op te lossen mbv voetzoolreflexthearpie. Ook ben je bij Wilma op het goede adres om bijvoorbeeld je baarmoedermond te laten oprijpen om niet zo lang over tijd te lopen.
 • Medisch Spectrum Twente Koningsplein 1 7512 KZ Enschede Telefoon: 053 487 20 00 Website: mst.nl Verloskamers, moeder en kind afdeling volg route 11.
 • ZGT Almelo Zilvermeeuw 1 7609 PP Almelo Website: zgt.nl

Handige informatie

Hieronder vind je handige sites en boeken waar wij goede ervaringen mee hebben. Mocht je hierover vragen hebben dan mag je ons altijd bellen.

 

Zwangerwijzer

Informatie als je zwanger wilt worden of al zwanger bent.

Zwangerwijzer.nl

Alles over zwanger

Op deze website vind je algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd.

Allesoverzwanger.nl

Echo's

Op deze website vind je algemene en betrouwbare informatie over de begeleiding en zorg rond zwangerschap, bevalling, geboorte en kraamtijd.

20 weken echo's

Hulp bij kiezen

Trauma's

Het doel van deze website is om vrouwen ondersteuning te bieden en hen te laten zien dat zij verreweg niet alleen zijn.

Stichting Bevallingstrauma

KNOV

De officiële website van de beroepsorganisatie van en voor verloskundigen.

Knov.nl

Rookinfo

Tips om te stoppen met roken en informatie over de gevaren van roken tijdens de zwangerschap.

Rookinfo.nl

Erfelijkheid

Het Nationaal informatiecentrum erfelijkheid.

Erfelijkheid.nl

Boeken om te lezen

 • Vrije geboorte, Anne Myrte Korteweg
 • Perfecte moeders bestaan niet, Diana Koster
 • Perfecte bevallingen bestaan niet, Diana Koster
 • Veilig bevallen, Beatrijs Smulders en Mariel Croon
 • Als bevallen spannend is, Lilian Wirken
 • Duik in je weeën! – Carita Salomé
 • Borstvoeding  Stefan Kleintjes
 • Mindful bevallen, Nancy Bardacke
 • Positief over bevallen, Milli Hill