De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Psychosomatische fysiotherapie

Zit je tijdens je zwangerschap niet lekker in je vel? Zie je op tegen de bevalling of heb je slechte ervaringen gehad met je vorige bevalling? Een zwangerschap, bevalling en het (nieuwe) ouderschap brengt zoveel veranderingen met zich mee. En in sommige gevallen zijn die niet alleen maar positief. Het is dus helemaal niet raar wanneer je daar niet altijd je weg in vindt. Een aantal sessies psychosomatische therapie kunnen je daar goed bij helpen.

Maak direct je afspraak voor een intakegesprek.

Wat houdt de therapie in?

Tijdens de behandeling gaan we aan de slag gaan met wat op dit moment actueel voor je is. En dat is bij iedereen natuurlijk weer heel anders. Voorbeelden zijn; meer ruimte voor jezelf innemen, het uitspreken van je behoeftes, vertellen hoe je je werkelijk voelt. Soms is het alleen al fijn om je verhaal te doen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je specifieke thema’s hebt waar je aan wilt werken. De therapie is geen fysieke therapie, maar bestaat uit een aantal (coachings)gesprekken waarbij ik je help weer meer regie te krijgen over je leven. Afhankelijk van de situatie gebruik ik hiervoor haptonomie, ontspannings- en gesprekstechnieken, cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Voor wie is de therapie?

De therapie is voor iedereen die in de periode van zwangerschap, bevalling en het beginnend ouderschap tegen ‘dingen’ aanloopt. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld opziet tegen de bevalling, of eerder een traumatische bevalling hebt gehad. Dat je sinds je zwanger bent, worstelt met een gevoel van controle verlies of met angsten. Of dat je tijdens je zwangerschap een life event meemaakt, zoals het verlies van een ouder. Wat ook geregeld voorkomt is, dat de eerste weken na de bevalling, de verwachte ‘roze wolk’ uitblijft en het ouderschap anders blijkt dan verwacht. Stuk voor stuk situaties die zich vaak voordoen, weet dus dat je niet de enige bent. Want een zwangerschap, bevalling en het ouderschap heeft absoluut impact op jezelf en je leven. Het is goed om je dat te realiseren.

Even voorstellen...

Saskia Purmer startte haar carrière in de reguliere fysiotherapie en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld in de psychosomatiek. Ze heeft een master psychologie, post-hbo psychosomatiek en is haptonomie- en EMDR-specialist. Wat haar kracht is? Volgens Saskia zit’ m die in haar vermogen haar ervaring en scala aan tools in te zetten voor de specifieke situaties van haar cliënten.