De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Martine Slotman – coaching

Voor extra ondersteuning voor, tijdens én na je zwangerschap

Heb je nare herinneringen aan je vorige bevalling? Ben je zwanger en heb je angst voor de bevalling? Of heb je tijdens je zwangerschap ineens last van oude herinneringen die boven komen? Wat het ook is, ik help je graag verder zodat je weer vol vertrouwen deze bijzondere periode in durft te gaan.

Een periode waarin veel gebeurt

Een zwangerschap, bevalling en de periode daarna doen veel met een een vrouw. Vooral een bevalling is een gebeurtenis die écht impact heeft. Je bent op dat moment extreem kwetsbaar en weet ook (helemaal bij een eerste bevalling) niet precies wat je te wachten staat. Als er dan onverwachts iets naars gebeurt, is het niet zo vreemd dat er al snel een negatieve associatie ontstaat rondom dit thema. Daarbij heeft een bevalling ook invloed op jouw kraamtijd. Je kunt je door je bevalling voor langere tijd niet lekker zijn, of je niet helemaal jezelf voelen. Ook je gevoelens ten opzichte van je kindje en je partner kunnen verwarrend zijn, misschien heb je zelfs gedachtes als “ben ik enige die hier last van heeft”? Het is dan ook heel begrijpelijk dat het heel spannend kan zijn om daarna nog weer een zwangerschap en bevalling in te gaan.

Coachingssessies

Bij een coachingstraject bespreken we eerst jouw ervaringen en wat daaraan voor jou zo vervelend, naar of angstig was. Soms helpt het al om te begrijpen wáárom (in het geval van een eerdere bevalling) bepaalde keuzes werden gemaakt. Het kan heel goed zijn dat het voor jou onduidelijk was, omdat er op dat moment niet goed over werd gecommuniceerd. Als verloskundige kan ik je dat precies uitleggen en dat helpt vaak al om de gebeurtenis vanuit een ander perspectief te gaan zien. Vervolgens kijken we wat jij nodig hebt om weer vertrouwen in jezelf en in je lijf te krijgen. Zodat je je zwangerschap én de geboorte van je kindje met een goed gevoel ingaat. Ieder traject is op maat gemaakt, jouw wensen zijn daarbij natuurlijk het vertrekpunt. Tijdens de sessies maak ik (afhankelijk van de situatie) gebruik van EMDR, NLP, systemisch werken en hypnotherapie.

Over mij

In de afgelopen decennia ben ik mij als verloskundige gaan verdiepen in het coachen van zwangeren en pas geworden moeders. Ik volgde hiervoor de opleidingen NLP practitioner, EMDR traumaverwerking bij traumatische bevallingen en andere relevante workshops en cursussen. Mijn grootste inspiratiebronnen zijn Diana Koster (o.a. auteur ‘Perfecte moeders bestaan niet’) en Anna Verwaal (geboorteconsulent). Naast mijn werk als coach ben ik nog steeds praktiserend verloskundige en geef ik samen met Nienke Veltman workshops hypnobirthing bij Liberis Libenter.

Aanmelden

De kosten ven een consult bedragen €80-. Wil je je graag aanmelden voor coaching of informeren naar de mogelijkheden? Mail dan naar info@martineslotman.nl. Als je tijdens je zwangerschap al begeleid wordt door Liberis Libenter dan kun je mij natuurlijk ook altijd even aanschieten voor wat meer informatie.