De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Kraamtijd

Wauw, je bent net bevallen en ineens ziet de wereld er heel anders uit. Om jou goed op weg te helpen, komen we geregeld langs. Medisch val je nog onder onze verantwoordelijkheid, maar daarbij willen we o.a. ook napraten over je bevalling. Checken hoe je je voelt, waar je tegenaan loopt, of waar je last van hebt gehad. 

Wat doen wij voor je?

Vanaf dag twee na de bevalling komen we geregeld langs. We zijn medisch ook verantwoordelijk voor jou en de baby tot ongeveer dag 8 à 10, maar dat is een richtlijn. Mocht het zo zijn dat het prettig is dat we nog wat langer blijven komen dan doen we dat zeker ook! Dat doen we altijd in overleg met jou. We stoppen niet eerder voordat we ervan verzekerd zijn dat we de kraamtijd op een goede manier kunnen afsluiten.

Iedere situatie is uniek

Iedere kraamperiode is uniek en elke vrouw ervaart een kraamperiode weer totaal anders. De een heeft direct een connectie met haar baby, de ander heeft wat meer tijd nodig om haar kind te leren kennen. We kunnen niet genoeg benadrukken dat beide volledig normale situaties zijn. Dus maak je niet ongerust als jouw situatie net even anders lijkt.

Ons ‘kraamtijd’ advies?

Waarschijnlijk heb je zelf de behoefte om je wereld klein te houden. Geef daar ook aan toe. Blijf lekker in je slaapkamer, rust goed uit en laat je verzorgen. Je hoeft niets te doen want de kraamverzorgster is er helemaal voor jou en je baby. Heb je al meer kinderen? Dan kan het handig zijn wat extra hulp in te schakelen. Daarmee voorkom je ook dat je teveel gaat doen en kun je uitrusten en bijslapen.

Tip

Als mensen vragen of je ze wat voor je kunnen doen? Vraag ze om te komen koken of een gerechtje langs te brengen. Zelf koken komt er waarschijnlijk niet van, maar een fatsoenlijke maaltijd kun je zeker goed gebruiken. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om hulp te aanvaarden, maar je zult er uiteindelijk blij mee zijn!