De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Kinderwens? Vergroot je kans op zwangerschap

Heb je een kinderwens, maar zit je met vragen? Vragen over voeding, medicijnen, chronisch ziekten of over compleet iets anders? Maak dan bij ons een afspraak voor een kinderwensconsult en wij gaan er alles aan doen om je verder te helpen!

Kinderwensconsult; wat houdt het in?

Tijdens het kinderwensconsult krijg je voorlichting over zwanger worden, zwangerschap en gezondheid. De invulling van het bezoek wordt aangepast aan jullie eigen behoeftes en wensen en mogelijke vragen. We zullen allerlei vragen stellen om zo eventuele risico’s op te sporen en zo nodig je te verwijzen. Het gaat hierbij om aspecten als roken, alcoholgebruik, voeding, medicijnen, chronische ziekten, mogelijke risicofactoren in de familie en gebruik van foliumzuur. Voorafgaand aan het bezoek vragen we je om de zwangerwijzer in te vullen. Je kunt deze vinden op www.zwangerwijzer.nl.

Benieuwd? Maak een afspraak

Op het moment dat je zwanger wilt worden en hierover verder geïnformeerd wilt worden, kun je je melden voor een afspraak bij onze praktijk.

Maak een afspraak

Vergroot je kans op een gezonde zwangerschap

Zwanger worden begint eigenlijk al vóór dat je een poging doet om zwanger te raken. Als je het helemaal goed wilt doen, begin dan met gezond eten, gebruik prenatale vitamines (foliumzuur) én stop met roken en alcohol drinken. Het is eigenlijk vrij onbekend, maar veel problemen hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Met een gezonde leefstijl kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en je kind positief beïnvloeden!