De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Corona update

18 maart 2020

Beste zwangere,

Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio Twente zijn er afspraken gemaakt omtrent het coronavirus en de continuïteit van zorg. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 6 april. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom de social media/ mails van je praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Zwangerschap
Cliënten die in de komende weken een afspraak hebben op de praktijk, worden in de dagen vóór deze afspraak gebeld door de verloskundige.Ben je tussen de 16-27 weken zwanger dan zijn controles medisch gezien niet noodzakelijk en deze worden dan ook niet gedaan, tenzij ze om een reden noodzakelijk worden geacht. Controles die wel plaatsvinden, worden zo kort mogelijk gehouden.Dit betekent dat we alleen je bloeddruk en je buik controleren, vragen beantwoorden we telefonisch. Wij vragen je daarnaast ook om alleen naar deze controle te komen en geen kinderen of partner mee te nemen.Op het moment gaan alleen de termijn echo en de 20 weken echo door en de echo’s die om een medische reden worden gemaakt. Ook bij de echo geldt dat je alleen komt als zwangere.
Groepsbijeenkomsten zoals informatieavonden en Centering Pregnancy bijeenkomsten worden afgelast.

Geboorte
Sta je op het punt van bevallen? De keuze voor een thuis-of ziekenhuisbevalling blijft. We kunnen de plaats van de bevalling opnieuw met je bespreken, ook met het oog op de bezetting van ziekenhuisbedden en de druk op het ziekenhuispersoneel. Wanneer je gaat bevallen mag er voorlopig maar één begeleider bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn, dus ook niet op de gang of ergens anders in het ziekenhuis. Ook kraamvisite na de bevalling is niet gewenst. Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd.

Kraambed
Kraambedcontroles zullen we zo veel mogelijk telefonisch doen.Denk zelf kritisch na over het ontvangen van bezoek in de kraamweek.

Niet medisch-noodzakelijkezorg
Daarnaast zijn wij genoodzaakt tijdelijk de medisch niet-noodzakelijke zorg te annuleren.Denk daarbij aan nacontroles, pretecho’s, spiraal plaatsen, inloopspreekuur, informatie avonden.Ons advies aan jullie: ga niet naar groepsbijeenkomsten e.d. buiten onze zorg. Denk hierbij aan ZwangerFit, yoga, zwemmen e.d.

Verder geldt voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. We adviseren het nieuws in de gaten te houden en de algemene richtlijnen van het RIVM op te volgen.Bel bij vragen de GGD: 0800-1351.Heb je klachten van verkoudheid en heb je een afspraak?Geef dit van tevoren telefonisch door zodat we samen kunnen kijken wat in jouw geval het beste plan is.

Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Het is van groot belang dat we met elkaar deze maatregelen serieus nemen. Alleen zo kunnen wij geboortezorg blijven bieden.Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Wij houden op die manier de kwaliteit van de zorg goed in de gaten en zullen er dan ook alles aan doen om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.
Wij hopen op jullie begrip en medewerking.

Verloskundigenpraktijken Kring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.