De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Corona Update

01 juli 2020 Beste Zwangere en partner,

Wij vinden het fijn om jullie te kunnen melden dat wij onze zorg weer wat verder kunnen uitbreiden! In deze brief kunnen jullie lezen hoe onze huidige werkwijze er uitziet.

Zwangerschap:
De belangrijkste maatregelen blijven gelden tijdens de zwangerschapscontroles. Kom met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar de praktijk. Neem dan telefonisch contact op, zodat we de afspraak kunnen verzetten. Probeer zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden tot andere zwangeren en zorgverleners en pas hygiënemaatregelen toe. Bij een volle wachtkamer beneden kun je ook op de eerste verdieping in de praktijk plaats nemen, daar bevindt zich ook nog een wachtruimte. Kom zoveel mogelijk alleen, in onderstaand schema is aangegeven bij welke controles de partner welkom is. Kinderen of andere familieleden mogen niet mee naar de zwangerschapscontroles of echo’s. Onderstaande veranderingen gaan in per 1 juli. Stond er een telefonische controle gepland dan ben je dus vanaf 1 juli welkom op de praktijk. Ben je er niet, dan nemen wij telefonisch contact op.

Zwangerschapscontroles:

Vroege echo 8 weken + partner
Intakegesprek 8-9 weken + partner
Termijnecho 10-12 weken + partner
Controle 16 weken
Screeningsecho 18-20 weken +partner
Controle 23 weken
Controle 27 weken
Groei-echo 30-31 weken +partner
Controle 33 weken + partner bevalling bespreken
Controle 35 weken
Controle 37 weken
Controle 39 weken
Controle 40 weken
Controle + echo 41 weken + partner
Controle 41,5 weken
Nacontrole 6 weken na de bevalling

Bevalling: 
Jullie mogen zelf kiezen of jullie thuis of in het ziekenhuis willen bevallen. Bij zowel een thuis als een ziekenhuisbevalling mag er indien gewenst één extra persoon aanwezig zijn, naast jouw partner. Bijvoorbeeld een doula, moeder of vriendin. Uiteraard mag deze persoon geen klachten hebben. Het is zowel thuis als in het ziekenhuis mogelijk om in bad te bevallen.

Kraamtijd:
Tijdens de kraamweek doen wij telefonische controles en huisbezoeken. Gemiddeld komen wij 2 keer langs. Indien er problemen of bijzonderheden zijn dan neemt de kraamverzorgster contact met ons op, uiteraard kunnen wij dan extra langskomen. Laat ons van tevoren telefonisch weten indien er in huis zieke of verkouden mensen zijn, onze visite zal dan worden uitgesteld.

We willen jullie nogmaals bedanken voor al het begrip dat we de laatste maanden mochten ontvangen!

Met vriendelijke groet verloskundigen en assistentes van Liberis Libenter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.