De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Plaats van bevalling

De plaats van bevalling is voor iedere vrouw heel persoonlijk. De één vindt het prettig thuis te bevallen, veilig in een vertrouwde omgeving. De ander gaat juist liever naar het ziekenhuis. Wat je ook kiest, weet dat we je bij elke beslissing steunen en je zèlfs tijdens de bevalling je nog van gedachten mag veranderen. In beide gevallen zijn we in ieder geval op en top voorbereid om jouw bevalling goed begeleiden!

Thuis bevallen

Wil je graag in je eigen vertrouwde omgeving bevallen? Dan kan dat heel goed. Juist doordat we je zwangerschap zo nauwkeurig volgen kunnen we ook een veilige situatie bieden voor een thuisbevalling. Ook een badbevalling kan uitstekend. Het is natuurlijk wel zo dat de natuur zijn eigen gang gaat, het kan dus zijn dat er tijdens de bevalling een indicatie ontstaat waardoor we alsnog naar het ziekenhuis moeten. Het is goed dat je daar in ieder geval bewust van bent.

Heb je om de één of andere reden het gevoel dat je het toch niet meer zo fijn vindt om thuis te bevallen? Dan mag je zelfs tijdens de bevalling nog wisselen van gedachten, dat is geen probleem.

Wat heb je nodig?

Voor een thuisbevalling heb je niet veel nodig, wij nemen in principe alles mee. Zodat het nét zo verantwoord is om thuis te bevallen. Check hieronder de benodigdhedenlijst om te zien wat je in huis moet hebben voordat de bevalling begint.

Benodigdhedenlijst downloaden

In het ziekenhuis bevallen

Wil je liever in het ziekenhuis bevallen dan kunnen we je daar goed bij begeleiden. Je hebt dan een poliklinische bevalling in het MST (Medisch Spectrum Twente) waarbij je bevalling begeleid wordt door ons en een kraamverzorgster.

Voordat je naar het ziekenhuis gaat, komen we meestal eerst nog even bij je thuis kijken. Samen met jou bepalen we dan wanneer we naar het ziekenhuis gaan. Er heerst een idee dat je pas op een bepaalt moment naar het ziekenhuis mag maar dat is absoluut niet zo. Dat mag kan namelijk op ieder gewenst moment, wanneer jij het fijn vindt! Na ongeveer twee tot drie uur na je bevalling mag je weer naar huis.

Voorlichting Vrouw Kind Centrum

Er is ook een mogelijkheid om de verloskamers te bekijken, dit is in combinatie met een voorlichtingsavond over de bevalling en kraamtijd. Meestal wordt die ongeveer één keer per maand gegeven. Vraag het ons anders tijdens het spreekuur of kijk op voor meer informatie op onze partner & infopagina voor het adres van de website.

Locatie MST Vrouw Kind Centrum

De verloskamers zijn gelegen op de 1e verdieping van het Vrouw Kind Centrum van het MST. Als het zo ver is dan bellen wij met het ziekenhuis dat je er aan komt, de beveiliging zorgt dan dat je wordt binnengelaten en kunt parkeren. Dat is aan de borneostraat aan de ambulance ingang van het ziekenhuis. Voor verloskundigen en ‘barenden’ is plek gereserveerd.

Rolstoel nodig?

Op de parkeerplaats bij de ambulance ingang staan rolstoelen klaar. Je hebt een 2 euro muntstuk nodig om de rolstoel te kunnen gebruiken.