De praktijk (24/7) 053 431 89 48
Geen gehoor en spoed (MST) 053 487 35 65

Badbevallingen; rustig en ontspannen bevallen

Een badbevalling (of waterbevalling) wint steeds meer aan populariteit en dàt vinden wij juist fantastisch! Als verloskundigen begeleiden we inmiddels al meer dan 20 jaar badbevallingen en zijn daar heel enthousiast over. Het heeft zoveel voordelen voor zowel moeder als kind dat wij deze trend alleen maar toejuichen. Wil jij graag in bad bevallen? Lees hieronder waarom wij er enthousiast over zijn en wat je allemaal nodig hebt.

Waarom wij er enthousiast over zijn?

We merken heel vaak dat vrouwen zich echt goed voelen in het water. Het heeft een positief effect en dat zie je terug in het verloop van de bevalling. Het werkt ontspannend, de ontsluiting gaat vlotter en je krijgt er goede weeën van. De warmte van het water werkt pijnstillend en het bad biedt alle bewegingsvrijheid om de weeën op te vangen. Ook hebben baden een zachte rand waardoor je precies de poses kunt aannemen die op dat moment goed aanvoelen. Omdat het kind al die tijd gewend is aan het water in de baarmoeder, is de overgang naar de ‘wereld’ ook veel zachter. De kindjes huilen vaak niet tijdens de geboorte en komen heel ontspannen en rustig ter wereld.

Badbevalling in het ziekenhuis

Het MST biedt tegenwoordig ook mogelijkheden voor een badbevalling. Naast de douche en het ligbad, (die standaard in de verloskamers aanwezig zijn) kun je nu ook van een bevalbad gebruikmaken. Je betaalt hiervoor eenmalig een bedrag van 85 euro voor een nieuwe badhoes, schone aanvoerslang en een afvoerpomp die je nodig hebt.