Plaats van bevallen

Het moment is aangebroken dat je gaat bevallen. Spannend, maar ook heel leuk. De bevalling mag beginnen in de periode tussen de 37 weken tot 42 weken. Indien je zwangerschap goed verloopt en er geen medische noodzaak bestaat om in het ziekenhuis te moeten bevallen, dan kun je zelf beslissen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Een badbevalling hoort ook tot de mogelijkheden. Kies voor die plek waarbij jij en je partner je het prettigst en vertrouwd voelen. Deze beslissing staat niet vast, zelfs tijdens je bevalling mag je nog van gedachten veranderen.

Bevallen in het ziekenhuis vindt plaats op 1 van de verloskamers binnen het Vrouw Kind Centrum van het Medisch Spectrum Twente (ingang Koningsplein 1). Hier beval je dan onder onze leiding, samen met een kraamverzorgende. Indien alles voorspoedig verloopt betekent het dat je ca. 2 uur na de bevalling weer naar huis gaat.
Indien er tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat, word je overgedragen aan de gynaecoloog.
De verloskamers zijn gelegen op de 1e verdieping van het Vrouw Kind Centrum. Je parkeert de auto in de H.J. van Heekgarage, verdieping -2. Via de garage kom je aan de hoofdingang bij het Koningsplein 1 naar binnen en volgt route H11 en daarneem je de lift naar de 1e verdieping. Klik hier voor meer informatie.

Als je wilt weten wat je voor de thuis en/of poliklinische bevalling nodig hebt, klik dan hier op de Benodigdhedenlijst (pdf).

Voor de poliklinische bevalling hoef je alleen maar de celstofmatjes uit het kraampakket mee te nemen!

Er is ook een mogelijkheid om de verloskamers te bekijken, dit is in combinatie met een voorlichtingsavond over de bevalling en kraamtijd. Ongeveer 1 keer per maand vindt de voorlichtingsavond plaats. Vraag op het spreekuur voor meer informatie of kijk op www.zwangerintwente.nl.

Via medipoint is het mogelijk gratis kraamhulpmiddelen/bed te lenen www.medipoint.nl/Lenen

 

 

Liberis Libenter | J.J. van Deinselaan 18 | 7541 BR Enschede